Joga in Ajurveda sta veliko več kot le fizična vrlina oziroma metoda zdravja, saj obravnavata posameznika celostno kot skupek telesa, uma in duha. Obe naslavljata vse naše potrebe; potrebe po fizičnem zdravju, mentalnem ravnovesju in duhovnem razvoju.

V našem centru vitalizacije Hyper Human boste obravnavani celostno; z vadbami Iyengar joge, ki je ena izmed najbolj celovitih, doslednih in strokovno podkovanih sistemov joge. In z Ajurvedskim pristopom diagnosticiranja posameznikove konstitucije (doshe), z namenom, da uravnovesite svoj način prehranjevanja, navad in dnevnega ritma za izboljšanje zdravja in energijskega nivoja.

Joga

Iyengar joga je ena izmed najbolj celovitih, doslednih in strokovno podkovanih sistemov joge. Je celostna izkušnja, ki koristi telesu, umu in čustvom. Gonilo, na katerem temelji Iyengar joga je prepričanje, da je namenjena za vsakogar; ne glede na spol, starost in fizično stanje, ter da učinkovito zmanjšuje sodobni stres.

V našem centru vitalizacije Hyper Human vam pod vodstvom certificirane Iyengar učiteljice, Urške Smolej (več o njej na povezavi) * omogočamo vadbo v majhnih skupinah (do 6 vadečih). Nudimo vam individualen pristop, kjer je vsak vadeči pravilno usmerjen in poravnan v jogijskem položaju. Med vadbo se uporablja številne pripomočke kot so trak, kocke, pene, vrvi, stol, bolster,deka, itd. in se s tem omogoča pravilno izvajanje položajev oziroma se le-te prilagodi na fizično stanje in kondicijo vadečega.

»Zdravje je popolno ravnovesje telesa, uma in duha«, B.K.S.Iyengar

Zdravje je popolno ravnovesje telesa, uma in duha. Joga je v svojem bistvu duhovna znanost, posledica njenega izvajanja pa je popolno ravnovesje na vseh treh omenjenih nivojih.

Ajurveda

Ob upoštevanju Ajurvedskih nasvetov in tehnik se bo uravnovesilo vaše stanje doš in povišala vaša raven energije v telesu.

Ajurveda je celostno znanje o življenju, ki nas uči kako uravnovesiti svoje telo in duha preko pravilne izbire prehrane, dnevnega ritma in naših navad. Je najstarejša in najbolj dovršena oblika naravne medicine, priznana s strani WHO, Svetovne zdravstvene organizacije. Uči nas kako uravnovesiti svoje telo in duha preko pravilne izbire prehrane, dnevnega ritma in naših navad.

V našem centru vam nudimo svetovanje za celostno izboljšanje kakovosti vašega življenja. Na podlagi pulzne diagnostike in pogovora boste izvedeli svojo primarno stanje doš (mentalne-psiho-fizične konstitucije po Ajurvedi), dobili smernice za pravilni izbor hrane ter izboljšanje svojih dnevnih navad.

Ajurvedsko svetovanje izvaja Urška Smolej, ki je leta 2020 pridobila AVP( Arya Vaidya Pharmacy, Coimbatore, India) certifikat za Ajurvedsko svetovanje o načinu življenja in pravilni prehrani glede na posameznikovo došo (mentalno-psiho-fizično konstitucijo človeka).

Iyengar joga in ajurvedsko svetovanje