Zdravje izvira iz brezhibne komunikacije med vsemi deli telesa in uma. Zdravje je popolno ravnovesje telesa in uma, intelekta in duše. Joga je v svojem bistvu duhovna znanost, posledica njenega izvajanja pa je popolno ravnovesje na vseh treh omenjenih nivojih. Iyengar joga je ena izmed najbolj celovitih, doslednih in strokovno podkovanih sistemov joge.

Je celostna izkušnja, ki koristi telesu, umu in čustvom. Gonilo, na katerem temelji Iyengar joga je prepričanje, da je namenjena za vsakogar; ne glede na spol, starost in fizično stanje, ter da učinkovito zmanjšuje sodobni stres. Joga ni le fizična vadba, je življenjska filozofija, ki uči posameznika, kako doseči miren um. Je popolna znanost, ki se ukvarja z vsemi vidiki človeškega bivanja na fizični, intelektualni in čustveni ravni.

Kaj je bistvenega pri Iyengar jogi?

  • Varen in sistematičen način izvajanja jogijskih položajev.
  • Zaporedje položajev, ki razvija moč, prožnost, vzdržljivost, koncentracijo in telesno poravnavo.
  • Poudarja natančno telesno poravnavo in zahteva daljše vztrajanje v položajih kot pri drugih vrstah joge.
  • Individualno popravljanje vadečih in poglobljeno znanje učiteljev o samih položajih in učinkih na telo.
  • Pomaga izboljšati telesne poškodbe in odpraviti stres. Povečati moč koncentracije in zvišati raven življenjske energije posameznika.
  • Uporaba pripomočkov: kock, trakov, dek, blazin, vrvi…in s tem omogočiti večjo kvaliteto položaja ter dostopnost izvajanja vsem ne glede na starost ali fizično zmogljivost.
  • Poučevanje s strani certificiranih učiteljev, ki redno poglabljajo svoje znanje in vzdržujejo lastno redno in intenzivno prakso.

V našem centru vitalizacije Hyper Human vam pod vodstvom certificirane Iyengar učiteljice, Urške Smolej omogočamo vadbo v majhnih skupinah (do 6 vadečih). Nudimo vam individualen pristop, kjer je vsak vadeči pravilno usmerjen in poravnan v jogijskem položaju. Med vadbo se uporablja številne pripomočke kot so trak, kocke, pene, vrvi, stol, bolster, deka in se s tem omogoča pravilno izvajanje položajev oziroma se le-te prilagodi na fizično stanje in kondicijo vadečega.