Gua sha je del tradicionalne kitajske medicine in spada med tehnike zdravljenja. Je edinstvena terapija za obraz, je podporna metoda akupunkture. S posebnim kamnitim ploščkom v velikosti manjšega glavnička, po koži izvajamo gibe vzdolž meridianov ali energijskih poti. Gua sha izvorno pomeni »strganje vročine«. Namenjena je odpravljanju zastale energije (chi), ki je lahko odgovorna za marsikatero vnetno stanje v telesu, ki mu lahko sledi kronična bolezen. Kitajska medicina tudi dokazuje, da so gubice in mišična napetost predvsem posledica emocij, ki jih izražamo skozi življenje, zato jih je potrebno sprostiti in ustvariti pretočnost.

Z metodičnim drgnjenjem ali drsenjem z rahlim pritiskom po koži izboljšamo prekrvavitev tkiv, spodbudimo limfni obtok, celjenje in aktivacijo mišic. Koža se med tretmajem segreje in rahlo pordi. Z izvajanjem tehnike pritiskamo na izbrane akupunkturne točke, kar deluje zelo prijetno in sproščujoče.

Pripomore k bolj svežemu izgledu obraza, saj obnavlja kožo, gladi gubice, poleg neverjetnega lifting učinka pa se zmanjšuje tudi zabuhlost. S tem, ko boste aktivirali obrazne mišice, lahko omilite ali celo odpravite tudi marsikatero težavo, med drugim tudi migreno. Je izjemna tehnika naravno upočasnjenega procesa staranja, saj na obravnavanem delu stimuliramo proizvodnjo kolagena in elastina. Z leti se obrazne kosti začnejo premikati gravitacijsko navzdol in s starostjo posledično zdrsnejo z njimi tudi mišice in koža. Celoten obraz se začne počasi povešati. S pritiski na točke obraza in s sproščanjem določenih področji, se ustvari blagodejno stanje. In ker so obrazne mišice najkrajše mišice, jih lahko zelo hitro aktiviramo, rezultati pomlajevanja pa so vidni že po prvem tretmaju, da pa bi dosegli dolgoročni učinek in intenzivno terapijo, pa je potrebnih več zaporednih obiskov in redno vzdrževanje.

Naša masažna terapevtka se je učila v tujini, pri priznani mednarodni trenerki osebja v priznanih spajih, ki je strokovnjakinja kitajske medicine in akupunkture, z izpostavami svojih trening centrov v Rimu, Londonu, Capetownu in Hong Kongu. S popularizacijo gua sha tretmajev, je potrebno biti previden komu zaupamo izvajanje, odsvetuje se tudi uporaba kamnov, kristalov in pripomočkov od virov, ki ne podajo dokumenta o verodostojnosti izvora.