KLASIČNA MADEROTERAPIJA

Maderoterapija je tehnika masaže s posebnimi anatomsko oblikovanimi, lesenimi pripomočki, valjčki in lopaticami. Beseda »madera« v španščini pomeni les. Starodavno poreklo terapije z lesom, je bilo najprej znano v vzhodnih kulturah, kjer so lesene pripomočke uporabljali pri izvajanju masaže. Maderoterapija se je danes uveljavila kot izredno priljubljena, saj je s svojo edinstveno tehniko namenjena odpravi celulita in preoblikovanju telesa. Izkušen in strokovno usposobljen maderoterapevt z njo vpliva na pospešitev cirkulacije in limfe v telesu in opazno izboljšanje videza kože.

Maderoterapija nam, če je opravljena pravilno in strokovno, z vrhunskimi rezultati učinkovito pomaga pri:

 • odpravi celulita
 • izločanju toksinov iz telesa
 • preoblikovanju telesa, ki ga dosežemo z učvrstitvijo mišic
 • zmanjšanju obsega  kritičnih predelov
 • izboljšanemu tonusu kože
 • oblikovanju in dvigovanju zadnjice
 • odpravljanju zastale vode iz telesa
 • izboljšanju cirkulacije
 • spodbujanju metabolizma
 • stimulaciji limfe
 • oskrbi celic s kisikom…

KAKO DELUJE:
Z valjčki izvajamo intenzivne pritiske in razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz njih se sprosti maščoba, posledično se zmanjšuje tudi pritisk na krvni in limfni tok, ki tako postane bolj prehoden. Zaradi povečanega dotoka kisika in hranljivih snovi, se videz tkiva znatno izboljša.

Glavni namen in učinek maderoterapije je s tem stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in najpomembnejši korak pri odpravi celulita. Ko stimuliramo limfo, poleg izboljšanega videza kože vplivamo tudi na postopno zmanjševanje obsega, na povečanje prekrvavitve, sprostitev telesa, pospešitev  metabolizma, izločajo se toksini, kar vpliva na celovito razstrupljanje in bolj napeto kožo. Tovrstna terapija z lesenimi valjčki s spodbujanjem delovanja organov, kroženjem krvi in limfe, sproščanje uma in telesa, daje izjemne rezultate po priznanih lepotnih salonih in spa-jih po svetu, s svojim naravnim pristopom, pa je zelo priljubljena tudi v holističnih centrih za vsesplošno izboljšanje videza in počutja. Maderoterapija je odlična alternativa anticelulitni masaži kot tudi različnim napravam za odpravljanje celulita in preoblikovanje telesa. Na začetku jo najbolje izvajati v zaporednih obiskih, ki si tesno sledijo , število tretmajev pa je odvisno od vsakega posameznika oziroma stopnje celulita.

BRAZILSKA MADEROTERAPIJA

Brazilska maderoterapija je sestrska različica klasične maderoterapije, le da se ta izvaja z lesenimi pripomočki v obliki skledic, oz. z lesenimi ventuzami. Rezultati so tudi do 6x boljši v primerjavi s klasično, saj je terapija zelo intenzivna, ni pa nujno, da bo tudi časovno hitrejši. V kolikor je stopnja celulita višja ali pa je vaše tkivo bolj občutljivo, vam naša strokovna maderoterapevtka morda na začetku še ne bo priporočala in izvajala brazilske maderoterapije, ampak bo potrebno s klasično najprej učvrstiti tkivo in telo pripraviti na intenzivnejši postopek, ki sledi. Potrebna bo presoja ali je vaša koža dovolj čvrsta za tovrstno vakumsko odpravo celulita. Brazilske maderoterapije se ne izvaja v času ciklusa ali na mestih, kjer so modrice. Za ostale kontraindikacije, se posvetujete pred začetkom.

Kako poteka sam postopek in kako deluje?
S pomočjo lesenih skodelic na koži ustvarimo vakum, ki nato povleče tkivo v skledico, s tem se razširijo žilice in vezivno tkivo, posledično pa se pospeši pretok krvi in limfe.
Limfne kapilare postanejo veliko bolj pretočne, s pomočjo podtlaka posrkajo večje količine limfe, tako dosežemo učinkovito razstrupljanje telesa, kar se lahko pokaže že kot takojšnja izguba obsega, telo odvaja zastalo vodo in maščobe s potenjem in urinom.
S pomočjo vakuma vezivno tkivo tudi raztezamo, zato postane bolj navlaženo in prožno.

Odpravljanje celulita je mnogo bolj intenzivno, saj z vakumom dosežemo globlje plasti tkiva kot s prsti ali valjčki, tako lahko aktiviramo razstrupljanje tudi v globljih plasteh.
Z izboljšanjem mikro cirkulacije takoj povečamo dotok hranil in kisika v kožo, zato je rezultat po tovrstnem tretmaju toliko bolj viden, prvi znaki so pordela in napeta koža.
Navadno se jo izvaja le enkrat tedensko (v nekaterih primerih pogosteje, predvsem kadar je celulita manj, koža in tkivo sta čvrsta in ni nagnjenosti k pojavu modric).

S skodelicami in podtlakom, ki se pri tem ustvari, dosežemo, da se odvečna maščoba izloči iz celic in preide v medcelični prostor. S posebno tehniko, ki se pri tem izvaja, jo premaknemo v limfne vozle. Bezgavke opravijo svojo nalogo prečiščevanja limfne tekočine, skupaj o maščobo. S pospešenim razstrupljanjem telo vso maščobo, zastalo vodo in toksine, izloči z urinom ali s potenjem. Rezultat je opaznih nekaj centimetrov manjši obseg.

Koristi brazilske oz. vakumske maderoterapije:

 • bolj gladka, napeta, čvrsta, prožna koža, zdravega videza,
 • stimulacija krvnega in limfnega pretoka,
 • pospešeno izločanje toksinov
 • občutno zmanjšan videz celulita ali odprava celulita ,
 • izboljšan prebavni metabolizem,
 • prožnost vezivnega tkiva je iz dneva v dan boljša, zato se jo priporočljivo izvaja tudi za masažo brazgotin,
 • izboljšanje videza strij,
 • spodbujanje nastajanja kolagena in elastina.

Brazilska maderoterapija je sicer prijetna, tam kjer so težave pa je pogosto čutiti manjše neugodje, ki ni trajno. Občutljiva so predvsem mesta, kjer zastaja limfa (področje celulita je lahko glede na stopnjo že sam po sebi boleč na otip). Pri obravnavi problematičnih delov, mora maderoterapevt ves čas prilagajati intenzivnost pritiska skledic in s tem intenzivnost podtlaka, ki bi sicer na teh mestih lahko povzročil neprijeten občutek. Z rednim obiskom tretmajev brazilske maderoterapije, se sčasoma zmanjša občutljivost in boleč celulit, ostane pa viden rezultat.