KDAJ NA MEDICINSKO MASAŽO?

 • Bolečine v hrbtu in vratu,
 • mišični krči,
 • športne ali druge poškodbe,
 • glavoboli,
 • artritis,
 • kronične bolečine,
 • utrujenost.

PRI NAS Z MEDICINSKO MASAŽO DOBITE VEČ

STROKOVNOST

Medicinsko masažo izvaja fizioterapevt z natančnim poznavanjem anatomije človeškega telesa in večletnimi izkušnjami z medicinskimi masažami.

INDIVIDUALNI PRISTOP

Pomembno nam je, da je vsaka masaža prilagojena potrebam in težavam posameznika. Če gre za športno masažo, to prilagodimo mišični skupini, ki je pri določenem športu bolj izpostavljena.

RAZŠIRJENA OBRAVNAVA

 Ker nam je pomembno, da vaše težave v celoti odpravimo, lahko med posamezne termine masaž za učinkovitejše rezultate vključimo tudi storitve fizioterapije .

NUDIMO VAM KLASIČNE IN ŠPORTNE MEDICINSKE MASAŽE

Športna masaža se od klasične razlikuje v moči prijemov in intenzivnosti. Skupno vsem športnim masažam je, da pred treningom mišice stimuliramo, po njem pa jih sproščamo.

Klasična masaža poteka po določenem protokolu, športna masaža pa je prilagojena vsakemu športniku posebej, glede na stanje mišic. Pri športni masaži uporabljamo enake tehnike kot pri klasični masaži, le da so prijemi močnejši, saj gre za masažo globokih mišic. Te zajemajo tudi odpravljanje mišičnih zatrdlin (»vozlov«), ki nastajajo zaradi napačnih dolgotrajnih mišičnih naporov. S klasično masažo se masirajo skupine mišic, pri športni masaži pa se osredotočimo na vsako mišico posebej.

KLASIČNA MASAŽA

Klasična masaža je namenska manipulacija mehkih delov telesa, z namenom izboljšanja splošnega zdravja celic in tkiv v telesu. Dotik terapevta povzroči pri prejemniku masaže premik mehkega tkiva.

Terapevt izbere tehnike in način izvajanja tehnike z namenom, da doseže določen cilj vsake masažne terapije. Tehnike so v glavnem opisane kot aktivna dejanja: gladenje, gnetenje, vtiranje, udarjanje, tresenje, kompresija, pri čemer imajo različne masažne tehnike imajo različne učinke.

Masaža vpliva na vsa tkiva našega telesa: na krvni in limfni obtok, na živčni sistem, na mišice, kosti, sklepne in obsklepne strukture, na kožo in maščobno tkivo, na notranje organe in na peristaltiko ter presnovo.

Zakaj klasična masaža?
 • Pomaga pri procesu obnove tkiv, še posebej v fazi regeneracije in fazi preoblikovanja.
 • Temeljna lastnost masaže je dotik, pri čemer sistematična oblika dotikanja vzbudi ugodje ter izboljša zdravje in zdravljenje.

ŠPORTNA MASAŽA

Športna masaža je kombinacija manipulativnih tehnik in prijemov, s pomočjo katerih pomagamo športniku odpraviti utrujenost in ga pripraviti tako, da lahko opravi vadbo ali tekmo v maksimalni obremenitvi. Namen športne masaže je, da s primerno predhodno pripravo in obdelavo mišic izboljšamo telesno zmogljivost športnika in povečamo splošno dobro počutje.

 

Pomembno je, da je športna masaža prilagojena potrebam športnika ali rekreativca in stimulira mišice, ki so v določenem športu najbolj obremenjene. Masaža bo blagodejno vplivala na telo pred telesno vadbo ali po njej – glede na to pa bo fizioterapevt uporabil različne prijeme. Intenzivnejši bodo pred aktivnostjo, saj je treba mišice stimulirati za aktivno delo, po aktivnosti pa z masažo navadno sproščamo mišično napetost in odpravljamo nakopičene odpadne snovi iz mišičnega tkiva. Ravno zato športna masaža pripomore k hitrejši in lažji regeneraciji mišic, k pospešeni presnovi mlečne kisline, hkrati pa zmanjšuje nagnjenost h krčem in pospešuje izločanje tekočine v sklepih. Tako se mišicam hitro povrne moč, sklepi pa postanejo še gibljivejši.

Indikacije športne masaže
 • Kronične mišične ali sklepne bolečine,
 • mišična napetost,
 • vnetja mišičnih ovojnic (»muskelfiber«),
 • kronično utrujene mišice,
 • športne poškodbe in
 • zmanjšan obseg gibljivosti.

UČINKI MASAŽE

IZBOLJŠAN KRVNI IN LIMFNI OBTOK
OKREPI IMUNSKI SISTEM
IZBOLJŠAN TONUS KOŽE IN MIŠIC
VEČJA MIŠIČNA ZMOGLJIVOST
POSPEŠI IZLOČANJE ŠKODLJIVIH SNOVI
IZBOLJŠANJE RESPIRATORNE FUNKCIJE
REGENERACIJA IN PREHRANA
TKIV STA BOLJŠA IN HITREJŠA
ŠPORTNIKU DAJE OBČUTEK
PSIHOLOŠKE PRIPRAVLJENOSTI
ZMANJŠANJE BOLEČINE IN
ODPRAVA KRČEV

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN ŠE DANES

Pokličite nas ali pošljite povpraševanje in si zagotovite termin medicinske masaže v Centru Vitalizacije Hyper Human.

+386 30 462 033