Nega ostarelih je postala čedalje bolj pereča tema sodobnih družin, ki se spopadajo s težavo, kako svojim najdražjim, ki želijo v jeseni svojega življenja še naprej živeti samostojno, vsaj malo olajšati vsakodnevno življenje in jim s tem omogočiti boljšo kvaliteto življenja. Pri Centru Vitalizacije Hyper Human smo se zato odločili ponuditi celostno storitev nege ostarelih po najvišjih standardih in v poljubnem obsegu.

Same storitve so lahko enkratne narave, ali pa dolgoročne v paketih, glede na vašo situacijo. Vedno se bomo potrudili, da je oskrbovanec na prvem mestu, saj jim bomo le na ta način lahko olajšali in polepšali življenje.

Storitve oskrbe in pomoči na domu, ki vam jih nudi naše za to usposobljeno osebje:

  • Pomoč pri osnovnih domačih opravilih (umivanje, tuširanje, oblačenje in slačenje, pomoč pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potreb)
  • Pomoč pri gibanju (presedanje, spreminjanje položaja v postelji, gibanje v domačem okolju, hoja po stopnicah)
  • Opravljanje gospodinjskih opravil  (nakupovanje za dnevne potrebe, priprava glavnega toplega obroka, pospravljanje in čiščenje, urejanje uradnih zadev (pošta, občina, banka))
  • Izvajanje aktivnosti izven domačega okolja (Odhod iz stanovanja, gibanje zunaj doma, pomoč pri uporabi javnih prevoznih sredstev, sodelovanje v drugih prostočasnih aktivnostih)
  • Pomoč pri obvladovanju bolezni in z zdravljenjem povezanih zahtev (priprava zdravil in nadzor nad jemanjem zdravil, meritev in razumevanje izmerjenih telesnih parametrov, pomoč pri uporabi medicinskih pripomočkov (očala, slušni aparat, kompresijske nogavice …), obisk zdravnikov, zdravstvenih ali drugih terapevtskih ustanov)
  • Izvajanje zdravstvene vzgoje, promocije zdravja, svetovanja in izobraževalnih programov na domu
  • Pomoč pri načrtovanju vsakodnevnega življenja in ohranjanja socialnih stikov (načrtovanje dnevnih aktivnosti, spanja in počitka, samozaposlitev, načrtovanje prihodnosti, ohranjanje socialnih stikov s sorodniki in ljudmi v okolici)

Poleg teh storitev, vam lahko pri pripravi individualnega načrta storitve oskrba na domu v to vključimo tudi druge storitve, ki bodo vašim najdražjim še dodatno izboljšali kakovost življenja v domačem okolju:

  • Masaža v domačem okolju
  • Fizioterapija in vadba za starejše na domu
  • Delovna terapija na domu

Da se vsakemu oskrbovancu kar najbolje prilagodimo, je najbolje pripraviti oskrbovalni načrt, ki bo zajemal vse želje in potrebe. Nega ostarelih je namreč področje, kjer je potrebno delati s srcem in brez napak, zato damo prav vsakemu za izpolniti vprašalnik, ki ga izpolnite bodisi zase ali za tistega, kateremu je storitev namenjena. Glede na rezultate, vas bomo kontaktirali in se še dodatno pogovorili o morebitnih dodatnih željah in potrebah. Zatem dobite celostno ponudbo po veljavnem ceniku na tej povezavi.

Ne odlašajte. Izpolnite kontaktni obrazec na spodnji povezavi in zagotovite najboljšo oskrbo vašim najdražjim že zdaj.

Odpri okno
Kontaktirajte nas!
Pozdravljeni,

kako vam lahko pomagamo?