Skrb za naše najdražje, ko sami tega več ne zmorejo

Samostojnost v domačem okolju

Danes vse več starostnikov, kljub oteženi samooskrbi, želi jesen svojega življenja preživeti v domačem okolju. Ker se v centru vitalizacije Hyper Human tega zavedamo, vam nudimo celostne storitve oskrbe, pomoči in nege na domu.

Prav vsakemu posamezniku se posebej posvetimo, in na podlagi individualnega pogovora s strokovnjaki s področja oskrbe na domu ocenimo situacijo in pripravimo načrt oskrbe, ki bi ga glede na oceno samooskrbe potrebovali. Same storitve so lahko bodisi enkratne narave, bodisi dolgoročne ali v paketih. Vedno se trudimo, da je zadovoljstvo oskrbovanca na prvem mestu. Na ta način jim lajšamo dane razmere in močno izboljšamo njihovo kvaliteto življenja, brez obremenjevanja drugih.

Storitve oskrbe, ki jih nudimo:

  • pomoč pri samooskrbi v domačem okolju
  • pomoč pri gibanju v domačem okolju
  • opravljanje gospodinjskih opravil v domačem okolju
  • izvajanje aktivnosti izven domačega okolja
  • pomoč pri obvladovanju bolezni in zdravljenju
  • izvajanje zdravstvene vzgoje, promocije zdravja in svetovanja
  • pomoč pri načrtovanju vsakodnevnega življenja in ohranjanje socialnih stikov

Pri pripravi individualnega načrta oskrbe na domu lahko vključimo tudi nekatere druge storitve, ki bodo vam ali vaši najdražjim izboljšali kakovost življenja v domačem okolju, kot so fizioterapija na domu, delovna terapija na domu, masaža na domu in vadba za starejše.

''Včasih je že topel in iskren pogovor dovolj, da nekomu polepšamo dan.''

Dobro poznavanje osebe je ključno pri pripravi celovitega načrta

Za pripravo individualnega načrta oskrbe je ključno dobro poznavanje oskrbovanca, njegovega domačega okolja in njegovih trenutnih zmožnosti. V ta namen še pred morebitnim sodelovanjem izpolnite ocenjevalno lestvico, ki poleg nadaljnjega poglobljenega osebnega pogovora služi za oceno stopnje samooskrbe tistega, ki bi mu radi z oskrbo na domu izboljšali kvaliteto življenja. V nadaljevanju imate možnosti izpolniti ocenjevalno lestvico zase ali za tistega, ki mu želite z oskrbo na domu izboljšati kvaliteto življenja. Po opravljenemu pogovoru o vaših željah in potrebah, bomo pripravili individualni plan oskrbe na domu, ki bo točno tak, kot si ga želite.

Zadovoljstvo negovanca je vedno na prvem mestu

Zadovoljstvo naših negovancev je naša glavna prioriteta, zato to delo opravlja le srčno in visoko usposobljeno osebje, na katerega se lahko vedno zanesete. Včasih je le topel in iskren pogovor dovolj, da nekomu polepšamo dan, ali pa mu z majhno pozornostjo pokažemo, da za nas ni le številka, ampak v prvi vrsti človek, kateremu želimo pomagati.