Masaža je ena izmed metod zdravljenja in ohranjanja zdravja.

Je zelo učinkovit način sproščanja, lajšanja bolečin, utrujenosti, stresa in drugih negativnih posledic sodobnega načina življenja. Ugodno vpliva na splošno počutje, zmanjšuje napetost mišic, povečuje gibljivost sklepov in prožnost mišic, povečuje elastičnost kože ter pospešuje odstranjevanje strupenih snovi iz telesa. Masaža je oblika nadzorovanega dotika, ki služi zdravju, zadosti pa tudi potrebi po dotiku in ne zahteva čustvene bližine.

V centru vitalizacije Hyper Human bomo ponujali tako klasično ali švedsko masažo, kot tudi športno masažo. Klasična švedska masaža ima ugoden vpliv na splošno počutje, izboljšuje krvni pretok, umirja živčni sistem in sprošča mišice telesa. Tehnike pri klasični masaži, ki jih uporabljamo so glajenje, gnetenje, vtiranje, tresenje in udarjanje posameznih mišičnih sklopov. Namen te masaže je, da se vaše telo sprosti, razbremeni in hkrati pospešuje prekrvavitev kože in mišic. Masaža je namenjena osebam, ki imajo radi sprostitev, ter nego za svoje telo. Ta vrsta masaže ne povzroča bolečin in se lahko prilagaja na željo posameznika.

Športna masaža pa je masaža, ki je namenjena tako rekreativcem kot tudi vrhunskim športnikom. Tehnike športne masaže se usmerjajo na tiste mišične skupine, ki so aktivne v določenem športu. Služi pri pripravi in ohranjanju forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečevanju in odpravi možnih poškodb. Cilj masaže je vzpostaviti neboleče gibanje ter povrnitev telesa v stanje pred poškodbo. Je najboljša oblika lajšanja mišične napetosti. Posledica pospešene in izboljšane cirkulacije krvi je hitrejša regeneracija po težkih treningih ali celo poškodbah.

Učinki masaže:

Masaža posredno vpliva na delovanje živčnega sistema. Izboljšuje prekrvavitev in limfni obtok, kar je osnova za izboljšanje presnove. Najtrajnejši učinek je na mišičevju, saj masaža izboljša dovod kisika in drugih potrebnih hranilnih snovi, ki so potrebne za delovanje mišic. Poskrbi tudi za hitrejše odvajanje snovi v telesu, ki povzročajo utrujenost, na primer mlečne kisline. Ravno zaradi teh pozitivnih učinkov je masaža namenjena za velik nabor različnih težav z mišicami, zmanjšanje bolečin, povečanje elastičnosti kože, povečanje cirkulacije in celo zmanjšanje stresa ter izboljšanje psihičnega počutja.

Ne čakaj in se naroči še danes

Želimo si postati pionirji v celostni obravnavi in preventivnem zdravljenju naših pacientov, ki si svoje življenje želijo živeti na najvišjem nivoju.

KONTAKT ZA POVPRAŠEVANJE

Ne čakaj in se naroči še danes

Želimo si postati pionirji v celostni obravnavi in preventivnem zdravljenju naših pacientov, ki si svoje življenje želijo živeti na najvišjem nivoju.

KONTAKT ZA POVPRAŠEVANJE