Tečaj poteka v manjših skupinah, po mednarodno priznanem programu organizacije IAIM (International Association of Infant Massage). Certificirana inštruktorica, vam bom predajala znanje in tehnike masažnih prijemov, združenimi z elementi joge, refleksne, indijske ter švedske (klasične) masaže. Obsega pet srečanj, namenjen pa je staršem (skupaj z dojenčki starimi od 0 do 12 mesecev), ki si želijo postopoma spoznavati in osvojiti masažo dojenčka. Spoznali boste načine, kako pomiriti dojenčka in kako sprostiti razne napetosti in trebušne težave in še mnogo več. S to čudovito starodavno veščino, se boste naučili še bolje prisluhniti vašemu dojenčku. Z medsebojnim sporazumevanjem, bosta skupaj zgradila most povezanosti, zaupanja in spoštovanja.

Dotik, ki je blagodejen in ljubeč, je v prvem letu otrokovega življenja ključnega pomena.

Prednosti masaže so neskončne, naj jih izpostavimo nekaj:

  • bolj miren spanec
  • lajšanje težav pri kolikah in napenjanju v trebuščku
  • krepitev imunskega sistema.
  • razvoj zdravega živčnega sistema
  • optimalen razvoj mišic (dojenček postaja motorično spretnejši)
  • dobro počutje in veselo razpoloženje
  • lajšanje bolečin (rast, izraščanje zobkov,…)

Inštruktor izvaja masažne prijeme na lutki, medtem ko starši na svojem dojenčku, ki si želi vašega vonja in bližine. Masaža dojenčka je izjemno pomembna za njegovo psihično in fizično zdravje. Z nežnim masiranjem se vzpostavlja vez med dojenčkom in starši. Dojenček dobi občutek, da je ljubljen in varen. Masaža stimulira živčni sistem, spodbudi presnovo, krvni obtok in imunski sistem.

Z redno masažo starši omilijo dojenčkove težave s prebavo, krči, nemirom, kolikami, nepojasnjenim jokom in izraščanjem zobkov. Dojenčki, ki se masirajo tako praviloma bolje spijo in manj jokajo. Gre za čudovito izkušnjo zanj in za starše. Podarimo mu kakovosten skupni čas in našo bližino. 


Komunikacija mamice z dojenčkom po porodu je bistvenega pomena, kaj potrebujeta v tem ranljivem obdobju in kaj vse vama lahko pomaga, da prebrodita poporodno depresijo, hitreje okrevata, da otroček bolje pridobiva na teži in razvoju…in se povežeta na neopisljiv način za celo življenje. In kako bistven je pri vsem tem je dotik. Dotik je čut, brez katerega ne moremo živeti in ga vsi potrebujemo za svoj razvoj. Dotike, povezane v masažo, pa so že od nekdaj uporabljali v namene zdravljenja. Med masažo se izloča hormon sreče – endorfin, ki zelo pozitivno vpliva na naše počutje in zdravje. 

Na vsakem tedenskem srečanju združimo vodeno relaksacijo, masažne prijeme dojenčkov, diskusije o aktualnih temah, ki jih oblikujemo predvsem glede na predloge in želje vas, staršev (npr. vedno aktualne teme so dojenčkov jok, spalna rutina, spopadanje z izzivi v prvem letu,..), nekaj teorije (zgodovina masaže in IAIM, olja, ki jih uporabljamo za masažo dojenčka, prepoznavanje dojenčkovih znakov in kaj nam z njimi sporoča, trebušni krčki, kolike in načini za pomiritev, koristi masaže za dojenčka in starša, prilagoditve masaže za odraščajočega otroka, raziskave s področja masaže dojenčkov in še mnogo več..). Pridobljeno znanje vam bo v pomoč in spodbudo, koristilo pa vam bo vse življenje.