Debelost, kot težava sodobnega časa, predstavlja pomemben dejavnik tveganja za nastanek številnih kroničnih bolezni. Danes jo obravnavamo tudi kot civilizacijsko bolezen, ki je posledica življenjskega sloga in zaradi razsežnosti postaja velik javno zdravstveni in družbeno ekonomski problem, saj povečuje obolevnost in umrljivost.

Program zdravljenja debelosti vključuje:
  • Specialistični pregled za zdravljenje debelosti in prekomerne telesne mase
  • Meritev telesne sestave in prehranski pregled 
  • Individualno prehransko svetovanje in delavnice o pomenu gibanja in regeneracije
  • Zdravljenje z zdravili
  • Kontrolni pregledi za oceno in pregled napredka
ZDRAVA POT DO IZGUBE TELESNE TEŽE

V ambulanti za zdravljenje debelosti vsakega posameznika obravnavamo celostno in ga individualno vodimo skozi celoten program zdravega hujšanja.

KAKO ZAČETI S HUJŠANJEM IN ZDRAVLJENJEM DEBELOSTI

1
REZERVACIJA TERMINA

Za rezervacijo termina pregleda pri zdravniku diabetologu, nas pokličite na telefonsko številko 030 462 033 ali nam pišite na info@centervitalizacije.si.

Prvi pregled lahko rezervirate tudi z oddanim povpraševanjem v spodnjem obrazcu.

2
ZDRAVSTVENI PREGLED

Pred prvim pregledom je potrebno opraviti analizo telesne sestave. Glede na rezultate analize, bo zdravnik z vami opravil pogovor o vašem splošnem zdravju, življenjskem slogu, prehranskih navadah ter določil način zdravljenja debelosti in prekomerne telesne teže.

Zdravstveni pregled in analiza telesne sestave sta pogoj za določitev pravilnega zdravljenja debelosti in prekomerne telesne teže.

3
ZDRAVLJENJE

Zdravljenje vključuje individualno svetovanje o oblikovanju obrokov, spremembi življenjskega sloga, pomenu gibanja in regeneracije ter zdravljenje z zdravili glede na predpis zdravnika.

POTEK ZDRAVLJENJA

Zdravljenje debelosti v Centru Vitalizacije poteke več tednov. Skozi celotno zdravstveno obravnavo vas vodi tim strokovnjakov, ki ga poleg zdravnika diabetologa sestavljajo še diplomirana medicinska sestra, diplomiran fizioterapevt in strokovnjak za področje promocije zdravja.

Ko je pacient vključen v zdravstveno obravnavo za zdravljenje debelosti, mora enkrat mesečno opraviti kontrolni pregled pri zdravniku. Pred vsakim kontrolnim pregledom pri nas opravite še bioimpedančno analizo telesne sestave, s katerim zdravnik spremlja in oceni napredek ter po potrebi prilagodi terapijo.

Med trajanjem zdravljenja debelosti, je pacient vključen še v individualne zdravstvenovzgojne delavnice in pripravo plana telesne aktivnosti.

PLAN TELESNE AKTIVNOSTI 

Plan telesne aktivnosti pripravi diplomiran fizioterapevt. Skozi obravavo fizioterapevt opravi oceno telesne aktivnosti, teste za oceno mišične moči in gibljivosti ter glede na to pripravi personaliziran plan individualnih vaj prilagojen celotnemu programu hujšanja.

NAŠI STROKOVNJAKI

SNEŽANA ŽIKIĆ, dr. med., specialistka interne medicine

Ambulanto za zdravljenje debelosti in izgubo telesne teže vodi zdravnica, diabetologinja Snežana Žikić, dr. med., specialistka interne medicine. V strokovnem timu, ki sodeluje pri zdravljenju debelosti so vključeni še: 

  • Diplomirana medicinska sestra, ki opravlja zdravstveno vzgojno delo in svetovanje
  • Diplomirani fizioterapevt, ki v timu sodeluje kot strokovnjak za področje gibanja in pravilne telesne dejavnosti
  • Diplomiran dietetik
  • Strokovnjak s področja promocije zdravja

VAŠE IZKUŠNJE Z NAMI

Florijana ZivkoFlorijana Zivko
16:02 28 Jun 23
Zelo prijazno in strokovno osebje.Iskreno priporocam.
Grega JernejcGrega Jernejc
16:36 20 Jun 23
ANJA ĐURAGIČANJA ĐURAGIČ
16:25 14 Jun 23
Nataša Gorjanc ZimaNataša Gorjanc Zima
17:56 31 May 23
Urejeno, mirno in pozitivno okolje, profesionalen in razumevajoč pristop.Na uvodnem pregledu sem dobila izčrpne informacije o svojem zdravstvenem stanju in predloge za terapije, ki lahko bistveno izboljšajo mojo kvaliteto življenja. Veselim se novega obiska. Hvala!
Erik BeganovićErik Beganović
16:28 31 May 23
S “Snarlies”S “Snarlies”
17:03 29 Mar 23
Prijetno vzdušje, profesionalni pristop. Izvedel sem veliko informacij in svoj pregled štejem kot začetek moje poti proti zdravemu življenju
Karin BačKarin Bač
11:36 09 Jan 23
V Centru Vitalizacije sem opravila storitev - vip analizo kože. Nad urejenim prostorom, udobjem in strokovnostjo ter izkušenost s strani gospodične sem bila navdušena in vesela. Še enkrat hvala vam :).
Brigita PotockiBrigita Potocki
10:00 09 Jan 23
Odlična obravnava, zelo priporočam.
js_loader

NAROČANJE V AMBULANTO ZA ZDRAVLJENJE DEBELOSTI

Oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

NAROČI SE ZDAJ