POGOJI POSLOVANJA IN POLITIKA ZASEBNOSTI

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani Centervitalizacije.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo upravlja podjetje Actinia Medico d.o.o., Mašera Spasičeva ulica 8, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje je vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani dne 12.01.2011, matična številka: 388743, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: 16622529, direktor podjetja Lukas Höllige Philipp.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Spletna stran posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s polnoletnimi osebami. Spletna stran ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.
Ponudba, ki je objavljena na spletni strani, velja do objave preklica ponudbe.

PRAVNO OBVESTILO:

Spletna stran je last podjetja Actinia Medico d.o.o., ki spletno stran tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani so last podjetja Actinia Medico d.o.o. in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja Actinia Medico d.o.o. Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije. Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin. Z uporabo spletne strani obiskovalec, kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV:

Skladno z zakonskimi normativi spletna stran centervitalizacije.si v lastništvu podjetja Actinia Medico d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Actinia Medico d.o.o.., ki kot ponudnik storitev omogoča spletno stran na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

POLITIKA ZASEBNOSTI

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov je Actinia Medico d.o.o., Mašera Spasičeva ulica 8, 1000 Ljubljana

OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Ko obiščete spletno mesto, samodejno zberemo nekatere podatke o vaši napravi, vključno z informacijami o vašem spletnem brskalniku, IP naslovu, časovnem pasu in nekaterih piškotkih, ki so nameščeni v vaši napravi.

Pri komunikaciji preko e-pošte ali pri telefonskem pogovoru z nami boste morda pozvani, da vnesete svoje ime, e-poštni naslov, telefonsko številko ali druge podatke, ki bodo omogočili lažje zadoščenje vašim potrebam oz. vašim željam.

Ko na spletnem mestu izpolnite kontaktni obrazec, od vas zberemo določene podatke, vključno z URL-jem spletnega mesta, vašim imenom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko in imenom podjetja, vendar ne omejeno nanje. Te podatke imenujemo “Informacije o obrazcu”.

Ko v tej politiki zasebnosti govorimo o »osebnih podatkih«, govorimo o informacijah o napravi in informacijah o obrazcih.

Piškotki

Lahko se odločite, da vas računalnik vsakič opozori, ko pošljete piškotek, ali pa izključite vse piškotke. To lahko storite v nastavitvah brskalnika. Vsak brskalnik je nekoliko drugačen, zato si oglejte meni Pomoč v vašem brskalniku. V tem meniju lahko uporabo piškotkov prilagodite vašim željam.

Če onemogočite piškotke, bodo onemogočene tudi nekatere funkcije, zaradi katerih je vaša izkušanja na naši spletni strani učinkovitejša, nekatere naše storitve pa ne bodo delovale kot bi morale.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Zbrane osebne podatke uporabljamo predvsem za:

– vzpostavitev stika z osebami, ki so se prostovoljno oglasili prek spletnega mesta,
– komunikacijo z vami,
– za podajo informacij glede na deljene preference ali za oglaševanje v zvezi z našimi storitvami,
– za pomoč pri iskanju morebitnih tveganj in goljufij (zlasti vašega naslova IP),
– za splošno izboljšanje in optimizacijo našega spletnega mesta (na primer z ustvarjanjem analitike o tem, kako naše stranke brskajo po spletnem mestu in kako v njem sodelujejo, ter oceniti uspeh naših trženjskih in oglaševalskih kampanj).

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za uresničitev namenov, za katere smo jih zbrali, vključno z namenom izpolnjevanja zakonskih, računovodskih in drugih zahtev.

Za določitev ustreznega obdobja hrambe osebnih podatkov upoštevamo količino, naravo in občutljivost osebnih podatkov, potencialno tveganje za škodo zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke, in dejstvo ali lahko te cilje dosežemo z drugimi sredstvi in veljavnimi zakonskimi zahtevami.

Kadarkoli pa se lahko obrnete na nas in zahtevate, da izbrišemo vse vaše osebne podatke.

RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Vaše osebne podatke lahko delimo s tretjimi osebami v naslednjih primerih:

– vaše osebne podatke lahko posredujemo našim poslovnim partnerjem, ki nam nudijo storitve ali po potrebi za izvajanje storitve, ki ste jo zahtevali,
– za vaše izboljšanje in optimizacijo naših storitev vam lahko ponudimo podatke o vašem obisku pri ponudnikih analitike in iskalnikov. Te informacije običajno delimo samo v obliki, ki vas neposredno ne identificira,
– vaše osebne podatke lahko posredujemo našim strokovnim svetovalcem (kot so odvetniki, računovodje in finančni svetovalci), če so potrebni za naše strokovno svetovanje,
– vaše osebne podatke lahko posredujemo organom pregona ali regulativnim organom, če tako zahteva zakonodaja.

VAŠE PRAVICE

Pravico imate dostopati do osebnih podatkov, ki jih imamo o vas in zahtevati, da se vaši osebni podatki popravijo, posodobijo ali izbrišejo. Če želite uveljaviti to pravico, nas kontaktirajte preko kontaktnih podatkov, ki so objavljeni na naši spletni strani.

SPREMEMBE

To politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo, zaradi naše prakse ali iz drugih operativnih, pravnih ali regulativnih razlogov.
Datum zadnje spremembe politike zasebnosti: 01.10.2021