Kdaj je čas,
da nas pokličete?

 • Bolečine v križu, hrbtu ali vratu
 • Mišično-skeletne disfunkcije
 • Športne poškodbe in poškodbe pri delu
 • Stare poškodbe, ki se nikoli niso zares pozdravile
 • Pred in po operacijske rehabilitacije
 • Rehabilitacija po nevroloških stanjih

Začnimo pot do spremembe skupaj

V naši fizioterapevtski ambulanti izkušeni in strokovno usposobljen fizioterapevt Dino Šekerović z vami opravi individualni pregled in posvet ter določi plan rehabilitacije. Ta vključuje najsodobnejše metode fizioterapije, vse od elektrostimulacije, interferenčne in vakuumske elektroterapije ter ultrazvočne, laserske in magnetne terapije. S pomočjo fizioterapije boste tako hitreje okrevali po poškodbi, vaši sklepi in mišice bodo bolj gibljivi, vi pa spet mobilni in brez bolečin.

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN

Pri fizioterapevtskih obravnavah, poleg manualne terapije, uporabljamo uveljavljene in najsodobnejše metode:

ELEKTROSTIMULACIJA

Elektrostimulacija mišic v praksi pomeni stimuliranje mišičnega tkiva, kjer poteka krčenje motoričnega živca. Uporabljamo jo tako za lajšanje bolečin, akutnih (kratkotrajnih) in kroničnih (dolgotrajnih) bolečine, zdravljenje različnih bolečinskih stanj mišično-skeletnega sistema, pri krepitvi oslabljenih ali atrofiranih mišic, celjenju mišic po poškodbi ali operaciji, kot dodatno orodje pri treningu moči, obliko regeneracije po treningu in za testiranje živčne in/ali mišične funkcije.

Elektrostimulacija deluje na način, da stimulira senzorna živčna vlakna ter blokira ali pa vsaj zmanjša bolečinske signale, ki potujejo v možgane in stimulirajo izločanje snovi za zaviranje občutka bolečine. Samolepilne elektrode za tens se namestijo na kožo v bližini vira bolečine oziroma najbližji živec prizadetega mesta. To vrsto stimulacije občutite kot nežen električni tok ali prijetno “migetanje”.

INTERFERENČNA ELEKTROTERAPIJA

Interferenčna elektroterapija ima predvsem protibolečinske in protivnetne učinke, uporablja pa se jo tudi kot pomoč pri celjenju kosti po zlomu. Interferenčni tok deluje na motorične živce, pri čemer se pospešijo regenerativni procesi v poškodovanih tkivih in živcih. Električni tok, ki potuje med dvema elektrodama, sproži kemične reakcije v tkivu, pospeši prekrvavitev, poveča lokalno temperaturo obravnavanega tkiva kar sproži procese samoregeneracije in privede do zmanjšanja bolečine.

VAKUUMSKA ELEKTROTERAPIJA

Vakuumska elektroterapija je elektroterapija, pri kateri istočasno izkoriščamo pozitivne učinke srednje frekvenčnih in nizko frekvenčnih tokov. Z njimi dosežemo stimulativni efekt v globini tkiva pri zelo majhnem draženju kože. Terapija deluje protibolečinsko in protivnetno ter pospeši regenerativne procese v poškodovanih tkivih in živcih.

ULTRAZVOČNA TERAPIJA

Uporaba ultrazvoka v terapevtske namene je v fizioterapiji prisotna že vrsto let. Gre za zdravljenje z energijo zvočnega valovanja, s čimer se pospeši metabolizem in proces celjenja.

Ultrazvočno valovanje je valovanje visokih frekvenc, ki ga človeško uho ne zaznava. S prenašanjem na površino telesa ultrazvočno valovanje v globini mehkih tkivi povzroča njihovo nihanje. Stanja pri katerih priporočamo UZ terapijo: kalcinacija, artroze, brazgotine, zatrdline in kontrakture.

Ultrazvok deluje na tkivo kot mehanska mikro-masaža in kavitacija. Uporabljamo jo pri okrevanju po poškodbi ali operacijah na gibalih, saj terapija pospeši pretok krvi in zmanjšuje otekanje tkiva, spodbuja obnavljanje tkivnih celic na mestu poškodbe ter tvorbo kolagena. Posledično vezi in mišice postanejo bolj prožne.

Kontinuirana oblika ultrazvoka ima toplotni učinek, pri čemer pride do lokalnega zvišanja temperature. Posledično se aktivirajo encimski sistemi v celicah, pospeši pa se tudi celični metabolizem.

LASERSKA TERAPIJA

V Centru Vitalizacije Hyper Human izvajamo lasersko terapijo z visoko energijskim laserjem nove generacije, kjer je bistveno večja prodornost terapevtskih laserskih žarkov v globlje strukture tudi do 10 cm pod kožo. Zaradi velike učinkovitosti je čas zdravljenja z visoko energijskim laserjem mnogo krajši, protibolečinski učinek je bolj izražen, spekter indikacij za zdravljenje pa je mnogo širši v primerjavi s konvencionalnim hladnim laserjem. Učinki takšne terapije so takojšnje protibolečinsko delovanje, protivnetno delovanje in biostimulativno delovanje. Terapija z laserjem zato ni le simptomatska, ampak je vzročna, saj z delovanjem na spremenjena tkiva odpravlja vzrok bolečine.

Z lasersko terapijo zdravimo akutne ter kronične vnetne procese v tkivih, kar pomeni akutna boleča stanja po poškodbah vezi, zvinih sklepov in udarninah mehkih tkiv na udih, stanje po zvinih vratne hrbtenice in nategu vratnega mišičja, miofascialne boleče točke, natrganine mišic in tetiv, preobremenitvene bolečine narastišč vezi, kalcinacije mehkih tkiv, artroze, lumbago, fibromialgija, preležanine.

KINEZIOLOŠKI TRAKOVI

Z aplikacijo kinezio trakov dosežemo sprostitev pritiskov na živčne receptorje in posledično popustitev bolečine, kar povzroči povečanje pretoka krvi in dotoka hranilnih snovi ter pretoka limfe.

S kinezio trakovi nekoliko privzdignemo kožo in podkožno tkivo, s čimer povečamo prostor med mišico in kožo ter posledično zmanjšamo pritisk na področje usnjice, kjer se nahajajo živčni receptorji.

ZAKAJ
IZBRATI NAS?

BREZ ČAKALNIH VRST

Lahko vam zagotovimo termin za fizioterapevtsko obravnavo že nekaj dni po oddanem povpraševanju.

PRISTOP 1 NA 1

Zagotavljamo vam najbolj optimalno individualizirano fizioterapevtsko izkušnjo, ki je osredotočena na hitro okrevanje in neodvisnost. Skozi celoten plan rehabilitacije vas individualno vodi isti fizioterapevt.

SODOBNOST

V Centru Vitalizacije, poleg manualne terapije, uporabljamo uveljavljene in najsodobnejše metode fizioterapije.

IZKUŠNJE IN STROKOVNOST

Terapije izvajajo izkušeni strokovnjaki s področja diagnosticiranja, rehabilitacije, zdravljenja in preventivne fizioterapevtske obravnave.

KAKOVOST IN VARNOST

Našemu prijaznemu in strokovnemu osebju ste na prve mestu vi, ter kakovostna in varna storitev, ki se kaže v vašem zadovoljstvu.

 

REZERVIRAJ SVOJ TERMIN ŠE DANES

Izkoristi priložnost in rezerviraj BREZPLAČNI prvi pregled pri fizioterapevtu s pripravo plana rehabilitacije.
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033


  NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA:

  ALI ZA OBISK FIZIOTERAPEVTA POTREBUJEM NAPOTNICO?

  Ne, za obisk pri nas ne potrebujete napotnice zdravnika. Zato, v kolikor se soočate s težavami, ki potrebujejo fizioterapevtsko obravnavo, čimprej oddajte povpraševanje ali nas pokličite +386 30 462 033

  KAKŠNE JE ČAKALNA DOBA ZA FIZIOTERAPEVTSKO OBRAVNAVO?

  Kot eni redkih izvajalcev fizioterapevtskih storitev, se lahko pohvalimo, da storitve izvajamo brez čakalnih vrst. Termin vam zagotovimo že v nekaj dneh po oddaji povpraševanja.

  KOLIKO TRETMAJEV BOM POTREBOVAL?

  Vsako telo in vsaka poškodba je drugačne. Število tretmajev je odvisno od vašega zdravstvenega stanja, poškodbe in vrste rehabilitacije, ki jo potrebujete. Na prvem pregledu bo fizioterapevt skupaj z vami glede na vaše težave določil plan rehabilitacije. Pri rehabilitaciji po poškodbi ali operaciji je potrebno 8 do 10 obiskov.

  KAKŠNA JE CENA FIZIOTERAPEVTSKE OBRAVNAVE?

  Nudimo vam BREZPLAČNI prvi pregled pri fizioterapevtu s pripravo plana rehabilitacije. Cena nadaljnje fizoterapevtske obravnave v ambulanti je 55 EUR. Cene ostalih fizioterapevtskih storitev so na voljo v ceniku.

  KATERA STANJA ZDRAVITE V VAŠI FIZIOTERAPEVTSKI AMBULANTI?

  V naši ambulanti vam pomagamo pri bolečinah v križu, hrbtu ali vratu, mišično-skeletnih disfunkcijah, športnih poškodbah in starih poškodbah, ki se nikoli niso zares pozdravile. Imamo izkušnje tudi z rehabilitacijo po operacijah ter po nevroloških stanjih.