V centru vitalizacije Hyper Human nudimo fizioterapijo, ki jo izvajamo na naši kliniki in pri vas doma

KAJ JE FIZIOTERAPIJA

Glavno vprašanje fizioterapije je kako s fizikalnimi metodami izboljšati zdravljenje bolezni, ter odpraviti poškodbe in njihove posledice. Fizioterapija vzpostavlja, vzdržuje in krepi zdravje ter funkcionalnost gibalnega sistema pri človeku. Lahko jo uporabljamo zgolj preventivno za ohranjanje in obnovo gibljivosti sklepov ter mišic, s čemer pomagamo preprečevati morebitne poškodbe. V večini primerov pa s fizioterapijo saniramo že nastale poškodbe in lajšamo bolečino, saj je ta namenjena čim hitrejši rehabilitaciji ter okrevanju. Glavni cilj fizioterapije je povrniti funkcionalno stanje čim bližje tistemu pred poškodbo ali ga celo izboljšati.

hyperhuman

ZAKAJ IZBRATI NAS?

Fizioterapijo v Centru Vitalizacije Hyper Human izvaja le strokovno usposobljeno osebje, ki se v večini poslužuje klasičnih fizičnih prijemov in znanj. To je namreč tista prava fizioterapija, katere znanje se dolga leta pridobiva tako med samim izobraževanjem, kot tudi med kasnejšo prakso. Primerno znanje fiziologije človeka in primernih manualnih prijemov je ključno za dobro poznavanje delovanja mišic in sklepov, kar seveda pripomore k hitrejši in bolj kvalitetni rehabilitaciji. Ravno zaradi tega lahko fizioterapijo izvajamo tudi pri vas doma, saj je vse kar dejansko potrebujemo za kvalitetno fizioterapijo, naše znanje in izkušnje.

METODE FIZIOTERAPIJE

Med metodami, ki jih uporabljamo pri izvajanju fizioterapije sodijo aktivno in pasivno razgibavanje, manualna masaža, ter toplotno zdravljenje z gretjem ali z ohlajevanjem. V primeru nepokretnosti in okrevanju po hujših poškodbah mišic in sklepov, se uporablja tudi hidroterapija – zdravljenje v vodi.

Vse metode pri svoji rehabilitaciji uporabljajo tudi vrhunski športniki. Ravno šport na najvišjem nivoju je v največji meri zaslužen za tolikšen napredek v fizioterapiji, saj je v njihovem primeru od pravilne in hitre rehabilitacije, odvisna njihova kariera.

UČINKI FIZIOTERAPIJE

S pomočjo fizioterapije boste hitreje okrevali po poškodbi, vaši sklepi in mišice bodo bolj gibljive, vi pa spet mobilni kot nekoč. Tudi bolečina se bo prej zmanjšala in kmalu tudi povsem izginila, kar vam bo omogočilo, da se čim prej vrnete v vaše normalno življenje.

Naj bo poškodba stvar preteklosti.