KER SI VSAKA ŽENSKA ZASLUŽI NAJBOLJŠO SKRB ZA SVOJE ZDRAVJE

KDAJ OBISKATI GINEKOLOGINJO?
  • Redni ginekološki pregledi za ohranjanje zdravja reproduktivnega sistema
  • Pregledi pred in med nosečnostjo za varno in zdravo potekanje nosečnosti.
  • Napredne 3D in 4D ultrazvočne preiskave za podrobnejši vpogled v razvoj ploda.
  • Diagnostika in zdravljenje ginekoloških težav, kot so bolečine, nenormalne krvavitve, vnetja, itd.
  • Svetovalne storitve za kontracepcijo in načrtovanje družine.
  • Preventivni pregledi za zgodnje odkrivanje morebitnih bolezni reproduktivnega sistema.

NAROČANJE

PODROČJA OBRAVNAVE V GINEKOLOŠKI AMBULANTI

REPRODUKTIVNO ZDRAVJE

Spremljamo menstrualne cikluse, ovulacijo in druge ključne vidike, ki so ključni za vašo oseno in podporo vašega reproduktivnega zdravja.

NOSEČNOSTI

Nudimo strokovno spremljanje nosečnosti, vključno z rednimi ultrazvočnimi pregledi, svetovanjem o prehrani ter pripravo na porod.

MENOPAVZA

Posvečamo se individualiziranemu pristopu k menopavzi, pomagamo pri obvladovanju simptomov, svetujemo glede hormonske terapije in nudimo celostno podporo v tej življenjski fazi.

KONTRACEPCIJA

Strokovno svetujemo glede različnih kontracepcijskih možnosti, tako da lahko izberete metodo, ki najbolje ustreza vašim življenjskim okoliščinam.

BOLEZNI REPRODUKTIVNEGA SISTEMA

Strokovno diagnosticiramo in zdravimo različne ginekološke bolezni, obenem pa skrbimo za svetovanje in ozaveščanje o pomembnosti spolnega zdravja.

ULTRAZVOČNE PREISKAVE

Uporabljamo najnaprednejšo ultrazvočno tehnologijo za natančne preiskave reproduktivnih organov, kar nam omogoča hitro in zanesljivo diagnozo.

KAJ JE DOBRO VEDETI PRED OBISKOM GINEKOLOŠKE AMBULANTE?

KAKO SE PRIPRAVITI NA GINEKOLOŠKI PREGLED?

Priprava na ginekološki pregled je preprosta in ne zahteva posebnih postopkov. Pred pregledom je priporočljivo izvajati običajne higienske ukrepe. To je zato, ker lahko te snovi vplivajo na izvid PAP brisa in kvaliteto pregleda. Optimalen čas za pregled je prva polovica menstrualnega cikla, po zaključku menstruacije. Med menstruacijo se pregled odsvetuje, saj lahko kri otežuje ocenjevanje celic PAP brisa. Priporočljivo je tudi, da oblečete krilo ali oblačila, ki omogočajo enostavno oblačenje, za večje udobje med pregledom v ginekološki ambulanti.

KAKO POTEKA GINEKOLOŠKI PREGLED

Ginekološki pregled v ginekološki ambulanti poteka postopoma. Pred pregledom nas ginekologinja povprašata o naši menstrualni zgodovini ter morebitnih ginekoloških težavah ali nepravilnosti pri menstruaciji. Ko se slečemo oz. ostanemo oblečeni v krilo ali obleko, nas ginekologinja posede na ginekološki stol. Med ginekološkim pregledom nas skrbno pregleda, da ugotovi, ali imamo zdrave jajčnike, jajcevode in maternico. Sedimo na ginekološkem stolu, kjer ginekolog opravi notranji in zunanji pregled.

V kolikor obstaja indikacija za odvzem brisa, ginekologinja najprej odpre nožnico s posebnimi kleščami in nato potisne v nožnico vatasto krtačko, s katero podrgne stene nožnice. Iz ginekološke ambulante vzorec nato pošljejo v laboratorij, kjer ugotovijo morebitne nepravilnosti ali zdravstvene težave v zvezi z materničnim vratom.

Poleg tega nam lahko ginekolog opravi tudi ginekološki ultrazvočni pregled, pri katerem s posebno napravo, bodisi okroglo bodisi cevasto, pregleda notranjost našega trebuha in z njim običajno pregleda jajčnike in maternico ter nam na zaslonu pokaže stanje naših spolnih organov ter morebitno nosečnost.

 Kljub morebitnemu nelagodju je ginekološki pregled pomemben korak pri skrbi za žensko zdravje.

KAJ JE PAP BRIS?

PAP bris je preprosta preiskava, ki jo izvajajo v ginekološki ambulanti in je namenjena presejanju za spremembe celic na materničnem vratu, ki bi lahko bile znak predrakavih ali rakavih sprememb. Smiselno je, da se PAP bris odvzame redno med običajnim ginekološkim pregledom. Ta preiskava je pomembna za zgodnje odkrivanje morebitnih težav in je ključna za ohranjanje ženskega zdravja.

Odvzem PAP brisa je relativno neboleč postopek, ki se izvaja med ginekološkim pregledom v ginekološki ambulanti. Najprej se ženska namesti na ginekološki stol, nato pa ginekolog z uporabo speculuma odpre nožnico, da lahko vidno pregleda maternični vrat. Nato z majhno ščetko ali palčko, podobno palčki za ušesa, nežno pobriše površino materničnega vratu, da vzame vzorec celic. Ta vzorec se nato pošlje v laboratorij, kjer ga pregledajo pod mikroskopom, da preverijo morebitne nenormalnosti ali spremembe, ki bi lahko bile znak predrakavih ali rakavih stanj.

ZAKAJ NA GINEKOLOŠKI ULTRAZVOK?

Ultrazvočna preiskava je neinvazivna diagnostična metoda, ki se uporablja tako pri splošnih ginekoloških pregledih in pri nosečnicah. Obstajata dve glavni vrsti ultrazvočne preiskave: vaginalni in abdominalni ultrazvok. Pri vaginalnem ultrazvoku se ultrazvočna sonda vstavi v nožnico, medtem ko se pri zunanjem ultrazvoku sonda premika po trebuhu. V naši ginekološki ambulanti imamo na voljo tudi naprednejše oblike ultrazvočne preiskave, kot je 3D ultrazvok, ki omogoča bolj podrobne in realistične posnetke. 3D ultrazvok se običajno izvaja med 26. in 30. tednom nosečnosti za nosečnice, ki si želijo ogledati tridimenzionalne in celo četrdimenzionalne posnetke svojega nerojenega otroka.

KDAJ JE POTREBEN GINEKOLOŠKI PREGLED?

Priporočljivo je, da dekle prvič obišče ginekologa pred začetkom spolnega življenja, ko še ni soočeno z ginekološkimi težavami. Ta obisk je namenjen izključno posvetu, ki pomaga vzpostaviti zaupanje med dekletom in zdravnikom. Prav tako je prvi obisk pomemben za izobraževanje o zdravju in spolnosti, kar dekletom pomaga razumeti, zakaj je ginekološki pregled pomemben. To jim olajša razumevanje postopkov, kot je odvzem brisa materničnega vratu, ter pomeni podporo v procesu zdravstvene osveščenosti.

Prav tako je priporočljivo, da se vsa dekleta, ki načrtujejo spolne odnose, posvetujejo o primerni zaščiti že pred prvim spolnim odnosom in opravijo pregled za oceno njihovega reproduktivnega zdravja. Poleg tega je redni ginekološki pregled pomemben za spremljanje splošnega zdravja reproduktivnih organov in zgodnje odkrivanje morebitnih težav ali bolezni. Zato je priporočljivo, da se ženske redno posvetujejo s svojim ginekologom in opravijo preventivne preglede za ohranjanje svojega zdravja.

GINEKOLOŠKI PREGLED

3D/4D ULTRAZVOK

PREGLED V NOSEČNOSTI

NAŠI STROKOVNJAKI

MONIKA COLJA dr. med.,
specialistka ginekologije in porodništva

Ambulanto za ginekologijo in porodništvo vodi Monika Colja, dr. med. specialista ginekologije in porodništva.

Dr. Colja je izjemna strokovnjakinja na področju ginekologije in porodništva, ki že vrsto let svoje znanje usmerja v celostno skrb za reproduktivno zdravje žensk. Kot specialistka ginekologije in porodništva je njeno osredotočenje predvsem na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer se posveča diagnostiki, zdravljenju ter podpori ženskam z različnimi težavami, povezanimi z reproduktivnim sistemom.

V naši ambulanti v Centru Vitalizacije dr. Colja vodi izvajanje razširjenih ginekoloških pregledov, ultrazvočnih preiskav ter vse potrebne diagnostike, ki so ključne za ohranjanje zdravja žensk.

Poleg klinične prakse se Dr. Colja aktivno vključuje tudi v raziskovanje in izobraževanje, s čimer prispeva k napredku na področju ginekologije in porodništva. Njeno neomajno zavzemanje za sledenje najnovejšim dognanjem zagotavlja, da njene pacientke prejmejo najbolj inovativno in učinkovito zdravljenje.

VAŠE IZKUŠNJE Z NAMI

Nadika GrofelnikNadika Grofelnik
13:40 21 Mar 24
Super pristop, prijazna in hitra obravnava, kjer podrobno obravnavajo težavo, terapija pa je prilagojena posamezniku. Urejeno, prijetno okolje in brezplačno parkirno mesto pred vhodom. Zelo zadovoljna, priporočam.
Sara GolobSara Golob
05:36 19 Mar 24
Janja PotrčJanja Potrč
17:58 18 Mar 24
Prijazni , strokovni, točni.
Zobni ProtetikiZobni Protetiki
18:21 11 Mar 24
Hitro in učinkovito delo dr. Vozel. Priporočam vsem za odstranitev znamenja
Peter VrhoPeter Vrho
17:50 21 Feb 24
Si obravnavan kot človek ne kot številka. Hvala
Miha HorvatMiha Horvat
02:14 13 Feb 24
Super 👌
dr. Marko MIHAJLOVIĆdr. Marko MIHAJLOVIĆ
21:11 01 Feb 24
Prijeten ambient. Prijazno osebje. Zdravnik strokovno odgovoril na vsa vprasanja in izvedel poseg. Zdravstveni tehnik je tudi dobro opravil svoje delo. Priporočam.
Lojze KozincLojze Kozinc
18:51 09 Jan 24
Z vašo storitvijo sem bil zelo zadovoljen.
Pika KlopčarPika Klopčar
08:35 09 Jan 24
Vsi zelo prijazni.
Mateja PrebevšekMateja Prebevšek
20:38 08 Jan 24
Bani JakopičBani Jakopič
18:37 18 Dec 23
Hvala za prijaznost in strokovnost.
Hariet MHariet M
19:07 11 Dec 23
Izredno prijazno osebje, profesionalnost in se parkirna mesta pred kliniko:)
Lojz ZabkarLojz Zabkar
18:01 11 Dec 23
Super osebje in profesionalna storitev.
Damjana OcvirkDamjana Ocvirk
16:46 11 Dec 23
Izredno prijazni, profesionalni, zelo lepi prostori, urejeno parkirišče. Sodoben tretma, odlična izkušnja, kar tako naprej👍🤗😍🤩
maja sproharmaja sprohar
16:32 11 Dec 23
Zelo prijazne in pozitivne osebe v kolektivu. Priporočam..
Nikolina RehorićNikolina Rehorić
09:25 11 Oct 23
Odlična usluga, profesionalno in strokovni osebje.Priporočam!
Florijana ZivkoFlorijana Zivko
16:02 28 Jun 23
Zelo prijazno in strokovno osebje.Iskreno priporocam.
ANJA ĐURAGIČANJA ĐURAGIČ
16:25 14 Jun 23
Nataša Gorjanc ZimaNataša Gorjanc Zima
17:56 31 May 23
Urejeno, mirno in pozitivno okolje, profesionalen in razumevajoč pristop.Na uvodnem pregledu sem dobila izčrpne informacije o svojem zdravstvenem stanju in predloge za terapije, ki lahko bistveno izboljšajo mojo kvaliteto življenja. Veselim se novega obiska. Hvala!
Erik BeganovićErik Beganović
16:28 31 May 23
S “Snarlies”S “Snarlies”
17:03 29 Mar 23
Prijetno vzdušje, profesionalni pristop. Izvedel sem veliko informacij in svoj pregled štejem kot začetek moje poti proti zdravemu življenju
Brigita PotockiBrigita Potocki
10:00 09 Jan 23
Odlična obravnava, zelo priporočam.
js_loader

Želite termin specialističnega ginekološkega pregleda?

Oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

NAROČI SE ZDAJ