Laserska terapija je učinkovita metoda zdravljenja, ki temelji na uporabi svetlobe visoke intenzivnosti, znane kot laser. Ta tehnologija se uporablja za zdravljenje različnih bolezenskih stanj in poškodb ter omogoča hitro okrevanje.

KAKO DELUJE LASERSKA TERAPIJA

Laserska terapija temelji na izkoriščanju svetlobe visoke intenzivnosti, znane kot laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation). Glavno načelo laserske terapije je fotobiomodulacija, kjer laserska svetloba s posebno valovno dolžino prodira v tkiva, kjer se absorbira in sproži različne biokemične reakcije.

Osnovni koraki, kako laserska terapija deluje:

Absorpcija svetlone: Laserska svetloba se absorbira v ciljnih tkivih, ki so poškodovana ali prizadeta zaradi bolezni.

Stimulacija celičnih procesov: Absorbirana svetloba spodbudi celične procese. To vključuje povečano proizvodnjo energije (ATP), ki jo celice uporabljajo za regeneracijo in obnovo.

Zmanjšanje znetja: Laserska svetloba zmanjšuje vnetje tako, da zavira vnetne mediatorje in spodbuja razstrupljanje prizadetih tkiv.

Pospešeno celjenje ran: Svetloba spodbuja rast in delitev celic, kar pospešuje obnovo in celjenje tkiv.

Lajšanje bolečine: Laser deluje na živčne končiče in sprošča endorfine, naravne bolečinske zaviralce, kar pomaga zmanjšati občutek bolečine.

Izboljšanje gibljivosti in mišične moči: Terapija povečuje pretok krvi v tkivih, izboljša obseg gibov v sklepih, zmanjša mišično napetost in pripomore k izboljšanju mišične mase.

KAKO POTEKA LASERSKA TERAPIJA

Laserska terapija je neboleča in varna. Terapevt usmeri lasersko svetlobo na prizadeto območje, kar običajno traja le nekaj minut. Število sej in trajanje zdravljenja sta prilagojena posameznemu pacientu in njihovemu stanju.

Če želite izvedeti več o laserski terapiji in kako vam lahko pomaga pri vašem okrevanju, nas obiščite v Centru Vitalizacije. Z veseljem vam bomo predstavili podrobne informacije in razpravljali o vaših potrebah. S lasersko terapijo lahko dosežete hitrejše okrevanje in izboljšanje vašega počutja.

BOLEZENSKA STANJA, KI JIH ZDRAVIMO Z LASERSKO TERAPIJO

Laserska terapija je široko uporabna in se uspešno uporablja za obravnavo številnih bolezenskih stanj, vključno z:

Športnimi poškodbami: Pri športnikih pomaga pospešiti okrevanje po poškodbah mišic, kit, in vezi.

Osteoartritisom: Bolezni sklepov, kot je osteoartritis, se lahko zdravijo z zmanjšanjem vnetja in izboljšanjem gibljivosti.

Bolečinami v hrbtu in vratu: Laserska terapija lajša bolečine v hrbtu in vratu, ki izvirajo iz mišične napetosti ali poškodb.

Rehabilitacija po operaciji: Pomaga pospešiti okrevanje po kirurških posegih, tako da spodbuja celjenje tkiv.

Pomembno je, da se laserska terapija izvaja s pravo valovno dolžino, intenzivnostjo in trajanjem seje, ki so prilagojeni posameznemu pacientu in njihovemu stanju. Terapevt uporablja laser napravo, ki jo natančno usmerja na prizadeto območje, ne da bi pri tem povzročil neprijetne občutke ali poškodoval tkiva.

Ko je terapija pravilno izvedena, pacient občuti olajšanje in izboljšanje simptomov. Večina ljudi doživi pozitiven učinek že po nekaj sejah, čeprav je končni rezultat odvisen od vrste bolezni ali poškodbe ter od posameznih zdravstvenih okoliščin. Laserska terapija je tako učinkovita in neinvazivna metoda, ki prispeva k boljšemu počutju in hitrejšemu okrevanju pacientov.

NAROČANJE NA LASERSKO TERAPIJO

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

    Naročanje

    Odpri okno
    Kontaktirajte nas!
    Pozdravljeni,

    kako vam lahko pomagamo?