V Centru Vitalizacije vam nudimo napredno metodo zdravljenja, znano kot interferenčna elektroterapija. Ta terapevtska tehnika se uporablja za zmanjšanje bolečine, zmanjšanje vnetij ter pospešitev okrevanja pri različnih bolezenskih stanjih in poškodbah. Interferenčna elektroterapija je še posebej učinkovita pri protibolečinski terapiji in spodbujanju naravnih procesov celjenja.

KAKO DELUJE INTERFERENČNA ELEKTROTERAPIJA

Interferenčna elektroterapija temelji na uporabi električnih tokov, ki potujejo med dvema elektrodama in se sekajo (interferirajo) v globljih plasteh tkiva. Ta proces ustvarja posebno frekvenco električnih impulzov, ki vplivajo na motorične živce in tkiva v telesu.

GLAVNI UČINKI ELEKTROTERAPIJE

Protibolečinski učinki: Električni tokovi pomagajo zmanjšati bolečino tako, da vplivajo na prevajanje bolečinskih signalov v živčnem sistemu. To je koristno pri različnih bolečinskih stanjih, kot so bolečine v hrbtu, vratu ali sklepih.

Protivnetni učinki: Interferenčni tokovi pomagajo zmanjšati vnetja v tkivih, kar je ključno pri zdravljenju številnih vnetnih stanj, kot so artritis in tendinitis.

Spodbujanje regeneracije: Električni tokovi pospešijo regenerativne procese v poškodovanih tkivih in živcih, kar pripomore k hitrejšemu okrevanju.

Povečanje prekrvavitve: Interferenčna elektroterapija poveča lokalno prekrvavitev, kar prispeva k boljšemu transportu hranil in kisika v poškodovano tkivo.

Zmanjšanje bolečine: S povečanjem lokalne temperature obravnavanega tkiva ter z zmanjšanjem vnetja se zmanjšuje bolečina.

UPORABA INTERFERENČNE ELEKTROTERAPIJE

 

Interferenčno elektroterapijo se uporablja za zdravljenje številnih bolezenskih stanj, vključno z:

 • Bolečine v hrbtu
 • Bolečine v vratu
 • Artritis
 • Tendinitis
 • Poškodbe mišic in vezi
 • Poškodbe živcev
 • Rehabilitacija po operacijah

Zdravljenje z interferenčno elektroterapijo je neinvazivno in neboleče ter ne zahteva uporabe zdravil. Terapijo prilagodi izkušen terapevt glede na specifično stanje pacienta. Običajno se izvaja več sej za dosego najboljših rezultatov.

V Centru Vitalizacije smo predani zagotavljanju najboljše oskrbe za naše paciente. Če se soočate z bolečino ali poškodbo, je interferenčna elektroterapija ena izmed učinkovitih metod, ki vam lahko pomagajo pri okrevanju in izboljšanju kakovosti življenja. Stopite v stik z nami, da izveste več o tem naprednem pristopu k zdravljenju bolečine in okrevanju. Skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vaše potrebe.

NAROČANJE NA INTERFERENČNO ELEKTROTERAPIJO

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

  Ocenite to stran.
  Odpri okno
  Kontaktirajte nas!
  Pozdravljeni,

  kako vam lahko pomagamo?