Intraartikularna aplikacija hialuronske kisline je postopek, pri katerem se preparate hialuronske kisline aplicira neposredno v sklep. Hialuronska kislina je naravna snov, ki se nahaja v naših sklepih, kjer deluje kot mazilo, blaži trenje med kostmi in omogoča gladko gibanje sklepov. Ko se ta naravna raven hialuronske kisline zmanjša, pa se lahko pojavijo bolečine in omejena gibljivost.

KAKO DELUJE HIALURONSKA KISLINA

Terapija z intraartikularno aplikacijo hialuronske kisline deluje na več načinov:

Mazivo za sklepe: Hialuronska kislina deluje kot mazilo za sklepe, saj poveča njihovo gladkost in zmanjša trenje med kostmi. To pomaga zmanjšati bolečine in omogoča boljše gibanje sklepa.

Vnetje: Hialuronska kislina ima tudi protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetje v sklepu, kar je pogosto vzrok bolečin.

Stimulacija naravne proizvodnje hialuronske kisline: Aplikacija hialuronske kisline lahko spodbudi telo, da začne naravno proizvajati več te snovi, kar lahko dolgoročno izboljša zdravje sklepov.

ZAKAJ APLIKACIJA HIALURONSKE KISLINE

Obstaja več razlogov, zakaj bi morali razmisliti o intraartikularni aplikaciji hialuronske kisline za zdravljenje vaših težav s sklepi:

 1. Učinkovitost: Številne študije so potrdile učinkovitost te terapije pri zmanjševanju bolečin v sklepih in izboljšanju gibljivosti.
 2. Naravna snov: Hialuronska kislina je naravna sestavina telesa, zato je manj verjetno, da povzroča alergijske reakcije ali neželene stranske učinke.
 3. Minimalno invaziven postopek: Postopek intraartikularne aplikacije je preprost in relativno neboleč, običajno traja le nekaj minut.
 4. Dolgotrajni rezultati: Terapija lahko prinese dolgotrajno olajšanje in izboljšanje kakovosti življenja.

KAKO POTEKA APLIKACIJA HIALURONSKE KISLINE? 

 

Postopek je varen in minimalno invaziven. Zdravnik najprej temeljito očisti območje okoli sklepa in nato injicira hialuronsko kislino neposredno v sklep. Postopek običajno ne zahteva posebnih priprav, vendar se lahko o morebitnih posebnih navodilih posvetujete s svojim zdravnikom.

Intraartikularna aplikacija hialuronske kisline je inovativna ter učinkovita metoda za zdravljenje bolečin v sklepih. Naša klinika je ponosna, da vam lahko ponudi to napredno terapijo, ki vam lahko pomaga vrniti se k aktivnemu in bolj udobnemu življenju. Če vas mučijo bolečine v sklepih ali omejena gibljivost, ne oklevajte in nas kontaktirajte za več informacij o tej čudoviti rešitvi.

Za več informacij ali naročilo na pregled se obrnite na našo kliniko. Vaše zdravje in dobro počutje sta naša prednostna naloga, zato smo tu, da vam pomagamo na poti do boljšega življenja brez bolečin.

NAROČANJE NA APLIKACIJO HIALURONSKE KISLINE

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

  Naročanje

  Odpri okno
  Kontaktirajte nas!
  Pozdravljeni,

  kako vam lahko pomagamo?