Punkcija sklepa je medicinski postopek, pri katerem zdravnik ortoped v sklep vstavi tanko iglo, da odvzame vzorec sinovialne tekočine ali zmanjša napetost in bolečino v sklepu. Ta postopek se lahko izvaja iz različnih razlogov, od diagnostike do terapije.

TERAPEVTSKA PUNKCIJA

Terapevtska punkcija se izvaja z namenom zmanjšanja napetosti in bolečine v sklepu ter razbremenitve pritiska. To je še posebej koristno pri sklepnih težavah, ki so povezane z nabiranjem prekomerne količine sinovialne tekočine ali drugih težav, ki povzročajo povečano pritiskanje v sklepu. Zdravnik ortoped s punkcijo odstrani odvečno tekočino in s tem olajša bolečine ter izboljša gibljivost sklepa.

DIAGNOSTIČNA PUNKCIJA

Diagnostična punkcija se izvaja, kadar je potrebno določiti vzrok bolečin ali drugih težav v sklepu. Zdravnik ortoped uporabi iglo, da odvzame majhen vzorec sinovialne tekočine, ki obdaja sklep. Ta vzorec se nato pošlje v laboratorij, kjer ga analizirajo, da ugotovijo morebitne vnetne procese, okužbe ali druge bolezni sklepa. Diagnostična punkcija je ključnega pomena za pravilno diagnozo in načrtovanje nadaljnjega zdravljenja.

KAKO POTEKA PUNKCIJA SKLEPA? 

 

Postopek punkcije sklepa se izvaja v naši ortopedski ambulanti. Zdravnik ortoped natančno lokalizira mesto punkcije in nato v sklep vstavi tanko iglo. Tekočina se odvzame ali odstrani, odvisno od namena postopka. Postopek je relativno neboleč in traja le nekaj minut.

Punkcija sklepa je neprecenljiva tehnika v ortopediji, ki omogoča tako natančno diagnozo kot tudi takojšnje olajšanje bolečin in izboljšanje gibljivosti sklepov. Naša klinika je specializirana za tovrstne postopke in smo tukaj, da vam pomagamo na poti do boljšega zdravja in boljše kakovosti življenja.

Če vas mučijo bolečine v sklepih nas kontaktirajte za več informacij o punkciji sklepa in kako lahko izboljšamo vaše zdravje.

NAROČANJE NA PUNKCIJO SKLEPA

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

    Ocenite to stran.
    Odpri okno
    Kontaktirajte nas!
    Pozdravljeni,

    kako vam lahko pomagamo?