Protibolečinska blokada je postopek, pri katerem se zdravilo neposredno vbrizga v določen predel telesa, kjer se pojavlja bolečina. Ta postopek omogoča hitro in ciljno delovanje zdravila na mesto bolečine, kar vodi do takojšnjega olajšanja.

KAKO DELUJE PROTIBOLEČINSKA BLOKADA

Protibolečinska blokada deluje tako, da prekine signal bolečine, ki potuje po živčnih poteh. Zdravilo, običajno gre za anestetik ali kortikosteroid, se injicira neposredno v bližino prizadetega živca ali območja z vnetjem. To zmanjšuje občutek bolečine in omogoča pacientu takojšnje olajšanje.

KDAJ IZBRATI PROTIBOLEČINSKO BLOKADO

Obstaja več dobrih razlogov, zakaj se odločili za protibolečinsko blokado:

 1. Takojšnje olajšanje: Protibolečinska blokada ponuja hitro olajšanje bolečine, kar je še posebej pomembno pri močnih in neznosnih bolečinah.
 2. Ciljno delovanje: Postopek ciljno deluje na mesto bolečine, kar pomeni, da se zmanjša potreba po sistemskih zdravilih in njihovih morebitnih stranskih učinkih.
 3. Manj invaziven od kirurških posegov: Protibolečinska blokada je manj invaziven postopek v primerjavi s kirurškimi posegi, kar pomeni manjšo tveganost in krajšo obnovitveno dobo.
 4. Pomaga pri različnih vrstah bolečin: Ta terapija se uspešno uporablja pri različnih vrstah bolečin, vključno z bolečinami v hrbtu, sklepih, mišicah in živcih.

KAKO POTEKA PROTIBOLEČINSKA BLOKADA? 

 

Postopek protibolečinske blokade se izvaja v naši ortopedski ambulanti. Zdravnik najprej natančno lokalizira mesto bolečine s pomočjo fizičnega pregleda. Nato se zdravilo injicira neposredno v to območje. Postopek je relativno neboleč in traja le nekaj minut.

Pred protibolečinsko blokado pri nas opravite še kontrolni ortopedski pregled. Naročanje samo na protibolečinsko blokado brez pregleda ni mogoče.

Protibolečinska blokada je izjemno učinkovit način za takojšnje olajšanje bolečin, ki vam omogoča, da se hitro vrnete k vsakodnevnim aktivnostim. Naša klinika je specializirana za tovrstne postopke in smo tukaj, da vam pomagamo pri obvladovanju bolečin ter izboljšanju kakovosti vašega življenja.

Če vas mučijo bolečine in iščete učinkovito rešitev, ne oklevajte in nas kontaktirajte za več informacij o protibolečinski blokadi in kako vam lahko pomagamo.

NAROČANJE NA PROTIBOLEČINSKO BLOKADO

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

  Ocenite to stran.
  Odpri okno
  Kontaktirajte nas!
  Pozdravljeni,

  kako vam lahko pomagamo?