Naša želja je, da naši pacienti živijo življenje brez bolečin in omejitev. V Centru Vitalizacije smo predani zagotavljanju najboljših in najnaprednejših terapevtskih možnosti, med katerimi izstopa Tecar terapija. Ta inovativna terapevtska metoda je postala ključna v našem pristopu k zdravljenju različnih bolezenskih stanj in poškodb.

KAJ JE TECAR TERAPIJA

Tecar terapija, znanstveno znana kot tekoča kapacitivna-resistivna diatermija, je sodobna oblika elektroterapije, ki temelji na izkoriščanju energije visokofrekvenčnih radijskih valov. Deluje na principu generiranja električnega polja, ki prodre globoko v tkivo, kar spodbuja naravne procese celjenja.

KAKO DELUJE TECAR TERAPIJA

 1. Kapacitivni del: Kapacitivna komponenta terapije se osredotoča na površinska tkiva in kožo. To pomaga povečati prekrvavitev, zmanjšati otekline in spodbuja naravne obrambne mehanizme telesa.
 2. Resistivni del: Resistivna komponenta se osredotoča na globlja tkiva, kot so mišice, kite in sklepi. To omogoča povečanje presnove in sproščanje napetosti v mišicah.

BOLEZENSKA STANJA, KI JIH ZDRAVIMO S TECAR TERAPIJO

Tecar terapija je vsestranska in se uspešno uporablja za zdravljenje različnih bolezenskih stanj, vključno z:

Športnimi poškodbami: Tekoča kapacitivna-resistivna diatermija pomaga športnikom pri hitrejšem okrevanju po poškodbah mišic, vezi in sklepov.

Degenerativnimi boleznimi: Pri boleznih, kot je osteoartritis, terapija pomaga pri zmanjševanju bolečine in izboljšanju gibljivosti.

Rehabilitacija po operaciji: Po kirurških posegih se Tecar terapija uporablja za pospešitev rehabilitacije, zmanjšanje brazgotin in obnovo mišične mase.

Bolečinami v hrbtu in vratu: Za bolnike z bolečinami v hrbtu in vratu je tehnika učinkovita pri sproščanju napetih mišic in lajšanju bolečine.

Edemi: Terapija pomaga pri odpravljanju oteklin, kar je še posebej koristno po poškodbah.

Revmatičnimi boleznimi: Za bolnike z revmatičnimi obolenji, kot je revmatoidni artritis, je tehnika lahko olajšanje pri lajšanju bolečine in vnetja.

KAKO POTEKA TECAR TERAPIJA?  

 

Tecar terapija je neinvaziven postopek, ki ga izvaja izkušen terapevt. Med terapijo pacient občuti toploto, vendar je popolnoma neboleča in neinvazivna. Trajanje in pogostost terapij se prilagajata posameznim potrebam in stanju pacienta.

Pri Centru Vitalizacije verjamemo, da je Tecar terapija pomemben del našega celostnega pristopa k zdravljenju. S svojo sposobnostjo spodbujanja naravnih procesov celjenja in lajšanja bolečine pacientom omogoča hitrejše in učinkovitejše okrevanje.

Če se soočate z bolečino, poškodbo ali drugimi bolezenskimi stanji, nas obiščite v Centru Vitalizacije, kjer vam bomo pomagali najti pravo rešitev za vaše potrebe. Tecar terapija je ena izmed možnosti, ki vam lahko vrne svobodo in udobje v vsakdanjem življenju.

NAROČANJE NA TECAR TERAPIJO

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

  Ocenite to stran.
  Odpri okno
  Kontaktirajte nas!
  Pozdravljeni,

  kako vam lahko pomagamo?