Naša želja po skrbi za vaše zdravje nas je pripeljala do vrhunske terapije z globinskimi udarnimi valovi. V medicinskem Centru Vitalizacije smo prepričani, da je to inovativna pot do okrevanja, ki lahko izboljša vaše življenje. V tem blogu vam bomo predstavili, kaj je terapija z globinskimi udarnimi valovi, kako poteka in za katera bolezenska stanja je lahko učinkovita.

KAJ JE TERAPIJA Z UDARNIMI VALOVI

Terapija z globinskimi udarnimi valovi (tudi znana kot šok valovna terapija) je neinvazivna metoda zdravljenja, ki uporablja visokoenergetske zvočne valove za spodbujanje procesov zdravljenja v telesu. Ta tehnika je prvotno razvita za razbijanje ledvičnih kamnov, vendar se je od takrat razširila v različne medicinske discipline.

KAKO POTEKA TERAPIJA

Pri terapiji z globinskimi udarnimi valovi se bolniku na prizadeto območje telesa nanaša poseben gel, da se omogoči optimalen prenos valov. Nato se naprava uporabi za ustvarjanje udarnih valov, ki se nato usmerijo v ciljno območje. Postopek traja običajno od 15 do 30 minut, odvisno od obsega težave in pacientovega odziva.

Terapija z globinskimi udarnimi valovi je zanesljiva, neinvazivna metoda zdravljenja, ki lahko pomaga pri različnih bolezenskih stanjih. Naša ekipa strokovnjakov v Centru Vitalizacije vam lahko pomaga določiti, ali je ta terapija primerna za vas.

BOLEZENSKA STANJA, KI JIH ZDRAVIMO Z UDARNIMI VALOVI

Terapija z globinskimi udarnimi valovi se je izkazala za učinkovito pri zdravljenju različnih bolezenskih stanj, vključno z:

Petni trn (Plantarni fascitis)

Tendinitis Ahilove tetive

Tendinitis ramenskih mišic

Sindrom zamrznjene rame (Adhezivni kapsulitis)

Teniški komolec (Lateralni Epikondilitis)

Golf komolec (Medialni Epikondilitis)

Kronična vnetja kit in tetiv

Tendinitis v kolku

Kalcifikacije

Osteoartritis

KAKO DELUJE TERAPIJA Z GLOBINSKIMI UDARNIMI VALOVI (ESWT)?

 

Terapija z globinskimi udarnimi valovi (ESWT) temelji na uporabi visokoenergetskih zvočnih valov, ki se usmerijo v prizadeto območje telesa. Ta valovna energija ima več učinkov na telesna tkiva in procese zdravljenja:

 1. Razbijanje kalcifikacij: ESWT se pogosto uporablja za razbijanje trdih usedlin, kot so ledvični kamni ali kalcifikacije v tetivah. Visokoenergetski valovi razbijajo te trde formacije na manjše delce, ki se nato lažje izločijo iz telesa.
 2. Povečanje pretoka krvi: Terapija poveča pretok krvi v območje zdravljenja. To pomaga pri dovajanju več kisika in hranil v tkiva, kar spodbuja procese regeneracije.
 3. Sproščanje mišic: ESWT lahko sprosti napete mišice in zmanjša mišično napetost v območju zdravljenja.
 4. Spodbujanje rasti novih krvnih žil: Ta terapija lahko spodbuja rast novih krvnih žil (angiogeneza) v prizadetem območju. To je še posebej koristno pri zdravljenju bolezenskih stanj, kjer je slaba prekrvavitev problem.
 5. Sproščanje naravnih zdravilnih faktorjev: ESWT spodbuja sproščanje naravnih zdravilnih faktorjev v telesu, kot so rastni faktorji. Ti faktorji prispevajo k hitrejšemu procesu celjenja in obnovi tkiv.
 6. Zmanjšanje bolečine: Eden od učinkov terapije je zmanjšanje bolečine, tako da zmanjšuje vnetje in draženje živčnih končičev v prizadetem območju.

ESWT je varen in neboleč postopek, ki ga lahko uporabljamo za različne vrste bolečin in poškodb. Ta terapija spodbuja naravne procese zdravljenja telesa, kar omogoča boljše okrevanje in zmanjšanje bolečine. Pred terapijo se vedno izvede temeljita ocena in diagnoza, da se zagotovi, da je terapija primerna za pacienta in njegovo stanje.

NAROČANJE NA TERAPIJO Z UDARNIMI VALOVI

OSTANITE AKTIVNI IN BREZ BOLEČIN
Za rezervacijo termina oddajte povpraševanje ali nas pokličite na telefonsko številko +386 30 462 033

  Ocenite to stran.
  Odpri okno
  Kontaktirajte nas!
  Pozdravljeni,

  kako vam lahko pomagamo?